-->

recent post

get this widget here

Sunday, 27 May 2012

Pameran Kesultanan Perak




Aloo..alooo..uolls ape kabar..?sumer kan..dah makan ke? ada yang pose..? good..good..

Hari Sabtu itu hari kan ader kelas sampai jam 6.00pm sepatutnya tapi biase ler..mesti sumer nak balik awal kan..dan kebetulan plak Prof pun ade hal nak kena balik kampung..katernya Pak Mertua nak Kawin lagi..hihihihi lawak je dengar..mungkin betul kot..

So, Alang2 prof dah kasi change balik kul 4.00pm..kitorang pun apa lagi..pergi Ampang Park ler..Pantang ader peluang padahal kelas malam ada test 2 nak kena tempuh...dapat geng plak jenis2 sakai punyer..maner nak layan test2 ni..huhuhu sory geng..So, kitorang pun makan2 kat Ampang Park pastu jalan2 kat kedai2 kat ampang Park tu..Masa kiter makan2 tu diorang ni plak ajak pi lepak KLCC plak sementara tunggu kelas kul 8.00PM.. nak balik memang tak lah kan sebab parking kat UTM SPace tu limited sangat..so elok2 dah dapat parking baik tak yah balik kan..

Rasernya dah lama gak tak pergi KLCC ni..apalagi, kiter n the geng berjimba2 lah ke KLCC...Penat shopping tu tak terasa sgt sebab seronok keluar ngan teman2 kan. Punyer lah ramai orang kat KLCC tu..ader sales kot, pening tgk manusia ramai sangat.. sory ler kiter ni bukan kaki shopping, so tak baper tahan sgt mental ni biler tgk org ramai2 tapi jalan je lah kan..yang diorang ni plak, sebenarnya ada agenda ajak kiter pi KLCC ni...rupa2nya diorang ni nak beli cup cake Red Velvet kat tingkat 4 kalau tak silap ler..sedap katernyer..perhgghhh tak pasal2 kena ikut diorang sebab nak beli cup cake je..tapi tak per lah kiter enjoy sebab semua kedai masuk kot without buying...hahahhah

Pusing punyer pusing, ternampak lah tentang Pameran Kesultanan Perak ni yang bermula 26.05.2012 sehingga 26.06.2012. Masuk percuma. kalau tak silap kiter tingkat 4 jugak kot..kitorang ape lagi, pantang nampak 'PERCUMA' mesti nak masuk kan.

Banyak sejarah2 yang kiter tak tahu tentang negeri Perak ni, actually pameran seperti ini sangat bagus terutama sekali di zaman sekarang ni, remaja-remaja kita tidak berapa minat kan dengan sejarah so daripada program macam ni boleh menarik minat sesetengah generasi. Hope after this ade lagi pameran-pameran seperti ini untuk negeri-negeri lain. So, ape tunggu lagi uolls, anak jati Perak khususnya..jom beramai-ramai ke KLCC.

Kiter tak leh snap pic , so gambar ini aje lah yang ade..enjoy ur self kay











Terima Kasih Kerana Membaca. Suker? Comment lah Cket :)

2 000 orang nak tahu:

✿Lady Ainaa✿ said...

Wah, bgusnyew pergi pameran sedemikian.. wahhhhhh.. kalau ena, jgn hrp la nk msuk.. hakhakhak..

niaz said...

Org ckp, jauh berjalan luas pandangan :-)

Rajin ena lawat blog akak, nnt akak lepak kt blog ena ye, lately ni busy cket

Ramai yang Suker