-->

recent post

get this widget here

Saturday, 20 October 2012

10 Ways To Be Professional

Assalamualaikum.




Tadi baru je habis test, Tak tahu lah result macam mana tapi so far boleh jawab lah..tunggu dan lihat je..macam berat je isu malam ni..kiter buat entri ni bukan nak tunjuk kiter ni bagus tapi actually untuk

 mengingatkan diri sendiri..kiter kadang-kadang sering terluper bagaimana untuk lebih profesional dalam apa keadaan sekali pun..so here we go...tapi kiter malas nak translate sebab mcm xsedap je bahasa melayu..
 

10 Cara Untuk Menjadi Profesional di Tempat Kerja
Elakkan tidak profesional
Majikan anda tidak boleh memberitahu anda dengan tepat pandangan mereka sendiri dengan cara yang profesional. Tetapi kita semua tahu dari pengalaman bagaimana  dilabelkan sebagai "tidak profesional." Dengan menyiapkan kerja selepas tarikh deadline,kurang bersedia apabila menghadiri mesyuarat dan kebanyakkab yang berlaku di pejabat ialah menghabiskan masa mengumpat di tempat kerja..


10 Ways To Be Professional

Acting like a professional really means doing what it takes to make others think of you as reliable, respectful, and competent. Depending on where you work and the type of job you have, this can take on many different forms.

There are, however, quite a few common traits when it comes to being professional. This includes the following:

1. Competence. You’re good at what you do – and you have the skills and knowledge that enable you to do your job well.
2. Reliability. People can depend on you to show up on time, submit your work when it’s supposed to be ready, etc.
3. Honesty. You tell the truth and are upfront about where things stand.
4. Integrity. You are known for your consistent principles.
5. Respect For Others. Treating all people as if they mattered is part of your approach.
6. Self-Upgrading. Rather than letting your skills or knowledge become outdated, you seek out ways of staying current.
7. Being Positive. No one likes a constant pessimist. Having an upbeat attitude and trying to be a problem-solver makes a big difference.
8. Supporting Others. You share the spotlight with colleagues, take time to show others how to do things properly, and lend an ear when necessary.
9. Staying Work-Focused. Not letting your private life needlessly have an impact on your job, and not spending time at work attending to personal matters.
10. Listening Carefully. People want to be heard, so you give people a chance to explain their ideas properly.





sumber dr MONSTER.

Hope ia berguna untuk semua dan untuk kiter gak...chow, nak tido dah, sok ada kelas lagi..nite :)

P/S : ATM ke Kelantan yang menang malam ni ?
Terima Kasih Kerana Membaca. Suker? Comment lah Cket :)

0 000 orang nak tahu:

Ramai yang Suker